Wft examentraining

de online trainingen van WFTonline helpen je optimaal voorbereiden op je Wft-opleiding

Overal leren

of het nou op je laptop, mobiel of tablet is

Toegankelijk opgezet

met een didactische ondertoon

Z

Sterke inhoud

gemaakt door onze eLearning experts

Scherp tarief

voor een uitgebreid leerpakket

Wat is Wft?

De betekenis van Wft is Wet (op het) Financieel Toezicht. Deze wet beschrijft het toezicht op financiële instellingen en het financiële systeem. Als je aan de slag wil gaan binnen een financiële instelling, zoals een bank of hypotheekadvies-bureau, moet je de opleiding tot hypotheekadviseur of financieel adviseur doorlopen. Je moet namelijk aan kunnen tonen bij klanten dat je vakbekwaam bent. De klant/consument moet immers op jouw expertise en vakbekwaamheid kunnen vertrouwen.

Zodra je de opleiding hebt voltooid, krijg je een Wft-diploma of certificaat die aantoont dat jij de opleiding met succes hebt behaald. Met dit certificaat kun je aan de slag als hypotheek -of financieel adviseur. Echter, Wft diploma’s zijn generiek. Daarover hieronder meer..

Welke Wft’s zijn er?

Er zijn in totaal 8 verschillende Wft diploma’s, die weer opgebouwd zijn uit 1 of meerdere van de volgende 9 modules:

 • Wft Basis
 • Wft Zorg
 • Wft Vermogen
 • Wft Hypothecair Krediet
 • Wft Schade Particulier
 • Wft Pensioen
 • Wft Schade Zakelijk
 • Wft Consumptief Krediet
 • Wft Inkomen

Met het behalen van een certificaat van 1 van de afzonderlijke modules is het nog niet toegestaan om (financieel) advies te geven aan consumenten. Welke modules je moet behalen hangt er vanaf welke functie je wil bekleden. In het overzicht zie je precies in welke modules je gecertificeerd moet zijn om daarbij een bepaalde Adviseur-functie te kunnen beoefenen.

Verhoog je slagingskans

Hoe bereid je je voor op de Wft examens?

Als je zelf aan de slag gaat met het bestuderen van de lesstof voor de Wft modules (en bijbehorende diploma’s) zal dit behoorlijk veel tijd innemen en aandacht van je vragen. Met onze online trainingen bereid je je er optimaal op voor. De eLearning bevat alle lesstof en kennis die je nodig hebt om goed voorbereid te zijn op je Wft-examinering.

Met behulp van interactieve storytelling, verschillende soorten vraagstellingen en een uitnodigend design, doorloop je de voorbereiding op je Wft-examen op een toegankelijke manier. De keuze is aan jou wanneer je leert & op elke moment je pauzeert of juist doorgaat. Je voortgang wordt opgeslagen binnen het leerportaal en geeft je duidelijke inzichten op welk gebied je nog moet oefenen.

Wil je oefenen voor je Wft examen?

Meer over Wft-online

Wft-online is een samenwerking tussen professionele partijen in financiële dienstverlening en online leren. Het is onze missie om kennis en kunde op het gebied van financiële dienstverlening continu te verrijken. 

 • Kennisweb biedt al jaren lang alle kennis op het gebied van de Wft, met boeken en oefenexamens.
 • Splintt ontwikkelt en publiceert toegankelijke en impactvolle digitale leeroplossingen die het dagelijks leren ondersteunen.